Ak miluješ sladké, máme pre teba dobrú správu. Švajčiarska spoločnosť uviedla na trh nový druh čokolády, o akej si zaručene ešte nepočul. Je totiž ružová!
Nová ružová čokoláda
Známa čokoládová spoločnosť Barry Callebaut vymyslela úplne nový druh čokolády. Ľudia si tak prvýkrát po 80 rokoch budú môcť popri mliečnej, horkej či bielej čokoládovej klasike vychutnať úplne nový typ. Presne pred 80 rokmi bola totiž na trh uvedená biela čokoláda.

,,Ruby” čokoláda je nový druh čokolády po 80 rokoch.
Nová čokoláda má názov ,,Ruby“, teda rubínová. Ako názov prezrádza, čokoláda má ružovú farbu. Spoločnosť tvrdí, že pri výrobe čokolády nebolo použité žiadne potravinárske farbivo a ružová farba čokolády je prírodná. Samotná čokoláda vraj chutí nasledovne: ani horká, ani presladená a počas jej konzumácie cítiť na jazyku lesné ovocie a krémovú chuť.
Prvýkrát sa sladká pochúťka predstavila na prezentácii v Shanghai, kde má spoločnosť svoje továrne. Výrobe ,,Ruby“ čokolády sa venovali dlhých 13 rokov. Odhaduje sa, že na pulty anglických predajní by mala jedinečná čokoláda doraziť o 6 mesiacov.
Zdroj/Foto: theguardian.com